Ázijské akcie v stredu dobiehali európsky a americký utorok a silne rástli

Akcie v Číne, Japonsku alebo Hongkongu kvôli časovému posunu zažili utorkovú eufóriu v Európe a USA až s oneskorením. Hlavné indexy ázijských trhov posilňovali pod vplyvom mierneho uvoľnenia napätia na rusko-ukrajinskej hranici.

Asie - illustrační krajina

Z významných ázijských akciových trhov najviac rástla burza v Tokiu. Hlavný index Nikkei počas stredajšieho obchodovania posilnil o 2,2 percenta. Najviac spevňovali technologické tituly na čele so spoločnosťami TDK alebo Tokyo Electron. O necelých päť percent vzrástli akcie pivovarníckeho holdingu Asahi, vyše sedem percent pridal výrobca pneumatík Bridgestone.

Skoro 1,5 percenta v stredu pridala aj burza Hongkongu meraných prírastkom hlavného indexu Hang Seng. Tiež tu najviac rástli technológie, a to o 2,3 percenta. Solídne si viedol aj segment čínskych firiem, ktorý spevnil o 1,77 percenta.

Samotné čínske burzy síce tiež rástli, ale znateľne pomalšie. Šanghajský súhrnný index posilnil o 0,57 percenta, hlavný index CSI 300 len o 0,39 percenta. Burzu ťahal predovšetkým developerský sektor. Menšia burza v Šen-čene posilnila o 0,47 percenta.

1 komentář

  1. […] Akcie HDFC Bank na konci dňa vzrástli až o 13 percent, čím sa zvýšili celkové úrokové sadzby. I cez to ich zatvárajúca cena vyhupla o desať percent nad piatkovú úroveň. Podobné akcie s Housing Development Finance Corp. vlastní HDFC Bank. Všetky bankové segmenty na bombajskej burze vzrástli o rovnaké percento. […]

Comments are closed.