Tesla a jej inovácie

Tesla

Tesla Inc. je americká spoločnosť zameriavajúca sa na výrobu elektromobilov a čistej energie. Tvárou Tesly je jej CEO Elon Musk.

Spoločnosť Tesla sa nepúšťa do tradičných reklamných akcií a kampaní. Napriek tomu dokáže ovládnuť celý internet. CEO Elon Musk, jeho myšlienky a vízia k tomu postačia. Pred pár dňami sa Muskova spoločnosť SpaceX zviditeľnila vyslaním ľudskej posádky do vesmíru. Stala sa tak vôbec prvou súkromnou spoločnosťou, ktorá takto učinila.

Ďalším pôsobiskom je distribúcia internetového pripojenia. Sieť Starlink je zložená z tisícov satelitov rozmiestnených okolo celej planéty. V súčasnosti ich okolo Zeme krúži 480.

Tesla sa ale neprestáva venovať elektromobilom. Nový typ batérie pre elektromobily by mal byť predstavený na čínskom trhu už tohto roku. Dojazd batérií sa má priblížiť až jednému miliónu kilometrov. Čo je oproti súčasným možnostiam totálne revolučné. Elektromobily sa tak môžu stať ešte väčšou konkurenciou pre klasické automobily.

Dnes je Tesla automobilka s najväčšou tržnou kapitalizáciou na svete. JMP Securities dávajú akciám TSLA priestor pre rast viac než 12 % s cenou 1001 USD. Medzi májom a júnom tohto roku akcie vzrástli o 92,25 USD.