Akcie na Wall Street klesli v piatok najviac od októbra 2020. Investori vyzerajú zasadnutí Fedu

Investori dúfajú, že nový týždeň prinesie množstvo dobrých správ z výsledkovej sezóny. Verejne obchodované spoločnosti totiž hlásia tržby a zisky za prvý tohtoročný štvrťrok. Akcie by tak mohli po minulom týždni otočiť negatívny trend.

Investori dúfajú, že nový týždeň prinesie množstvo dobrých správ z výsledkovej sezóny. Verejne obchodované spoločnosti totiž hlásia tržby a zisky za prvý tohtoročný štvrťrok.

Výsledky oznámia technologickí giganti

Výsledky za prvý tohtoročný kvartál sa chystá v tomto týždni ohlásiť takmer 180 firiem, ktoré sú zahrnuté do hlavného indexu newyorskej burzy S&P 500. Svoje hospodárenie za január až marec oznámia aj technologickí giganti Apple, Microsoft, Amazon a Alphabet.

Investori dúfajú, že sa podarí zvrátiť zlú náladu, ktorá poznamenala obchodovanie na Wall Street v závere uplynulého týždňa. Dow Jonesov index totiž v pätkách prepadol o 2,82 percenta, čo bol najhorší jednodňový výsledok od októbra 2020. Viac ako 2,5 percenta stratili aj S&P 500 (-2,77) a technologický Nasdaq (-2,55).

Fed rozhoduje o úrokových sadzbách

Obchodovanie bolo poznačené nielen zlými výsledkami streamovacej služby Netflix, ale aj nervozitou investorov kvôli blížiacemu sa zasadnutiu americkej centrálnej banky. Fed totiž 3. a 4. mája rozhodne o úrokových sadzbách. Investori očakávajú, že sadzby vzrastú o 0,5 percentuálneho bodu, silnejú ale presvedčenie, že by to mohlo byť aj viac. A to by pre trhy nebola dobrá správa.

2 KOMENTÁŘE

Comments are closed.