Kryptomena ethereum sa obchoduje nad 3-tisíc dolárov. V trhovej kapitalizácii prekonala Bank of America

Investori do virtuálnych mien si v posledných týždňoch mimoriadne obľúbili kryptomenu ethereum. Počas pondelkového obchodovania, prvýkrát v histórii prelomila hranicu tritisíc dolárov a za jediný deň posilnila o viac ako desať percent.

kryptomeny, kryptomena
kryptomeny, kryptomena

Ešte pred víkendom dosahovala trhová hodnota kryptomeny ethereum mierne nad 2700 dolárov. Počas soboty a nedele posilnila približne o 200 dolárov, aby sa v pondelok nadýchla k mohutnému rastu. Ten sa zastavil až na méte 3339 dolárov, čo je vôbec najvyššia úroveň v histórii. Ethereum zároveň prvýkrát za dobu svojej existencie vystúpilo nad trojtisícovú hranicu.

Ethereum za posledný mesiac posilnilo o necelé dve tretiny. Od začiatku roka zhodnotila 4,5-krát. Zároveň ide o trh s druhou najvyššou trhovou kapitalizáciou hneď po bitcoine. Investori majúv súčasnosti v ethereu uložených bezmála 380 miliárd dolárov, čo je väčší objem, než dosahuje trhová kapitalizácia napríklad Bank of America.

A zdá sa, že kryptomena ešte nepovedala posledné slovo. Analytická spoločnosť Fundstrat totiž koncom apríla potvrdila stanovenie svojej cieľovej ceny etherea na 10,5 tisíc dolárov z tohtoročného januára. Podľa analytikov bude ethereum aj naďalej vo svojej výkonnosti prekonávať bitcoin. Globálny trh s kryptomenani by mal dosiahnuť v trhovej kapitalizácii až 5 biliónov dolárov.