PayPal predstavuje zmenu v platobných systémoch

Online platba

PayPal (NASDAQ: PYPL)

Pandémia spôsobila, že niektoré z dlhodobých trendov boli urýchlené. Ide napr. o používanie digitálnych platobných systémov. Prvenstvo má v tejto oblasti spoločnosť PayPal.

V spoločnosti PayPal je momentálne viac ako 325 miliónov aktívnych účtov. Mohutný nárast nových zákazníckych účtov a transakcií nastal v prvom štvrťroku.

Medziročné tempo rastu príjmov vykazovalo mierny pokles  12%. Zároveň chýbali usmernenia, ktoré spoločnosť poskytla na začiatku roka. Okolo 7,4 milióna čistých nových účtov sa otvorilo v apríli tohto roku. Predpokladá sa tiež, že v tomto štvrťroku bude otvorených 15 až 20 miliónov čistých nových aktívnych účtov. Takisto sa v apríli zvýšil aj objem platieb a to o 22 % a príjmy o 20 %.

PayPal, ktorý slúži na distribúciu prostriedkov v rámci Programu ochrany výplaty (súčasť stimulačného balíka vo výške 2 biliónov dolárov, ktorý Washington nasadil na uľahčenie negatívneho hospodárskeho dopadu pandémie) sa stal nebankovým veriteľom.

Akcie PayPal sa zvýšili za posledné tri mesiace o 37,4%. Pre porovnanie, celé odvetvie internetového softvéru narástlo o 22,2 %.

Takisto sa zvyšuje aj voľný peňažný tok. Zaznamenaný bol nárast 60 % nárast v Q1 na 1,3 miliardy dolárov. Akcie PayPal získali za posledné tri mesiace + 37,4% v porovnaní s nárastom odvetvia internetového softvéru 22,2 %.

PayPal, ktorý v minulosti patril spoločnosti eBay je internetový platobný systém, ktorý umožňuje prevody peňazí medzi účtami. Jednotlivé účty sú identifikované e-mailovými adresami.