Bitcoin je len kúsok od býčieho trhu, naznačuje málo známa metrika

Od bitcoinového polenia už ubehol celý mesiac. Od tejto udalosti si mnohí kryptomenoví nadšenci do sľubovali, že Bitcoin obnoví svoj raketový rast spred troch rokov. Lenže zatiaľ sa nič také nedeje. Jeden málo známy ukazovateľ ale naznačuje, že by najstaršia digitálna mena mohla byť kúsok od nastolenia býčej nálady na trhu.

Bitcoin

Ide o podiel obiehajúcich Bitcoinov, ktoré boli zobchodované so ziskom. Ten sa teraz pohybuje na 87 percentách z ich celkovej ponuky. Tento podiel tvorí Bitcoiny, ktoré majú dnes vyššiu hodnotu, než keď naposledy zmenili svojho majiteľa. Ziskových Bitcoinov v obehu je dnes 16 miliónov z celkovej ponuky 18,4 milióna.

Historicky to zatiaľ bolo vždy tak, že ak tento podiel stúpol na 90% úrovne alebo vyššej, prevládla na trhu býčia nálada. To znamená, že hodnota Bitcoinu začala systematicky stúpať, a ešte ku všetkému slušným tempom. Tak napríklad keď v októbri 2016 podiel ziskových Bitcoinov vzrástol nad 90 percent, cena Bitcoinu vzápätí začala raketovo rásť z približne 470 na viac ako 1100 dolárov na konci prvého štvrťroka 2017. Keď potom Bitcoin dosiahol 20 tisíc dolárov, podiel ziskových Bitcoinov v obehu sa zvýšil až na 99 percent.

1 komentář

Comments are closed.