Halving hodnote Bitcoinu príliš nepomohol

Dlho očakávaná udalosť v podobe takzvaného poleniu Bitcoinu bola pre mnohých kryptomenových nadšencov sklamaním. Ak niekto počítal s naštartovaním raketového rastu jeho ceny, musel byť rozčarovaný.

Cena najstaršej a najpopulárnejšej kryptomeny totiž bezprostredne po polení stúpla z hodnoty okolo 8600 dolárov približne o 300 dolárov. Po niekoľkých málo hodinách to dokonca vyzeralo, že Bitcoin pokorí deväťtisícovú hranicu, avšak nestalo sa tak. Zostal pod ňou o necelých tridsať dolárov a potom sa jeho cena vydala opäť smerom nadol. Napriek tomu, že sa Bitcoin pred polnocou z utorka na stredu obchodoval asi o 200 dolárov vyššie ako pred začiatkom polenia.

Lenže očakávania boli veľké. Na základe skúseností z predchádzajúcich dvoch halvingov sa objavovali predpovede, že Bitcoin neomylne zamieri nahor a bude len otázkou času, než začne prekonávať úrovne, kde sme ho mohli vidieť ešte tento rok vo februári. Teda nad 10 tisíckami dolárov. Zatiaľ to však vyzerá, že investori vplyv halvingu už do ceny Bitcoinu dávno započítali, a tak sa teraz žiadny cenový výťah nekonal. A možno ani konať nebude.

1 komentář

Comments are closed.